Försäljnings- och leveransvillkor

Försäljnings- och leveransvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms och angivna i svenska kronor. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Vi reserverar oss för slutförsäljning, feltryck och prisjusteringar där prissättningen är orimligt låg, i dessa fall förbehåller vi oss rätten att korrigera dessa. Musikpunkten.com äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering. Mellan Musikpunkten.com och kund gäller avtalat pris om inget annat särskilt avtalats.

Betalnings- och fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalnings- och fraktsätt.

 

Returrätt

Din returrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte returrätt om:
Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din returrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan eller förpackningen skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Produkter som ej innefattas av vår returrätt:

 • Programvaror och hårdvara där programvara medföljer:
  Musikpunkten.com godkänner inte returer på programvaror. Detta är på grund av att möjlighet till installation finns om man “lånar hem” ett program. En programvara som kommer tillbaka till oss där en installation redan gjorts är oftast i stort sett värdelös så när som på instruktionsmanualen. Det är därför av stor vikt att kunden innan ett köp är klar över att använda programmet i fråga. Demo-versioner finns ofta på tillverkarens hemsida. Vi godkänner heller inte returer på ljudkort eller andra produkter som innehåller programvara av samma anledning som ovan. Returer godkänns heller inte vid specialbeställningar (alltså produkter som inte finns på Musikpunkten.com), DVD instruktioner och musikdatorer.
 • Hygienvaror:
  Musikpunkten.com godkänner ej returer på varor så som puffskydd, kazoo, blockflöjt, munspel, munstycken, inear-hörlurar eller liknande. Musikpunkten.com godkänner ej heller returer på produkter där dessa varor ingår. Detta på grund av hygieniska skäl. Är det oklart vad som gäller din vara, kontakta Musikpunkten.com.
 • Slitageavdrag:
  Musikpunkten.com förbehåller sig rätten att göra slitageavdrag om produkten ej kan säljas som ny efter en retur. Slitageavdragets värde bedöms av servicetekniker på Musikpunkten.com. För mikrofoner görs alltid ett slitageavdrag på minst 10% om produkten har använts.

 

Reklamationer

Vi på Musikpunkten.com garanterar att produkterna är felfria vid leverans. Skulle du få en defekt vara eller en felleverans måste du kontakta Musikpunkten.com omgående. Om en produkt från oss skadas i transporten får kund naturligtvis en ny vara snarast möjligt. Om en försändelse skadats i transporten, oavsett om skadan är väl synlig eller dold bör detta omedelbart anmälas till speditören (vanligtvis Posten eller DHL) eller till oss. Detta för att vi snarast möjligt skall kunna göra en omleverans eller på annat sätt avhjälpa felet.

Detta ska skickas tillbaka till Musikpunkten.com eller serviceställe:

 • Den felaktiga produkten. OBS! Allt som levererades med produkten måste tillbaka, från manualer till nätkablar och andra tillbehör.
 • Kvitto/faktura. På baksidan av kvittot/fakturan skrivs en felbeskrivning.

Musikpunkten.com kommer att skicka en åtgärdad eller ny produkt till den adress som är angiven på kvittot. Om kunden bytt adress måste nya adressen stå angiven på baksidan av kvittot/fakturan.

Visar det sig att varan är i fungerande skick vid undersökning av tekniker på Musikpunkten.com eller serviceställe skickas den tillbaka till kund som då även måste stå för de leveranskostnaderna som uppkommit.

Det är dessutom viktigt att kunden paketerar produkten på ett så pass bra sätt att inga skador kan uppkomma vid transporten. En produkt som paketeras dåligt och är trasig vid leveransen godkänns ej som reklamation.

 

Garantier och service

Musikpunkten.com har mycket omsorgsfullt valt ut sina samarbetspartners för att ge dig som kund ett förstklassigt garantiförfarande med en hög service. Produkterna på Musikpunkten.com levereras med de garantier som tillverkare eller leverantörer erbjuder oss. I första hand repareras produkten. Går produkten inte att reparera byts den mot en likvärdig produkt.

En privatperson har rätt att reklamera en produkt 3 år efter att produkten mottagits. Detta gäller ej näringsidkare.

En garanti hanteras olika beroende på produkt och tillverkare. I vissa fall sköts garantin helt av ett serviceställe, medan andra ärenden hanteras av tillverkare, distributör eller av oss på Musikpunkten.com.

En del varor är undantagna från garantin eller har en förkortad garantitid. Detta gäller t ex förbrukningsvaror och förslitningsvaror som trumpinnar, batterier, rör, strängar etc.

Är du osäker på vilken garantitid eller vilket garantiförfarande en viss vara har, är du välkommen att höra av dig till oss.

Produktansvar

 • Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Musikpunkten.com eller från någon av våra leverantörer till dig, är Musikpunkten.com betalningsansvarig.
 • Om varan skadas eller kommer bort då kunden återsänder produkten till Musikpunkten.com eller någon av våra leverantörer så är kunden betalningsansvarig.

 

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

 

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara. Vanligtvis är leveranstiden 2-3 dagar, då är helgdagar ej medräknat.

 

Ej uthämtade paket

Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-.

 

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du;

 • om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
 • om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.
 • Bifoga original eller kopia på kvitto/faktura i paketet.
 • Själv bekosta returporto.

 

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

 

Övrigt:

Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.