Om Musikpunkten AB

Musikpunkten AB grundades 1980 och öppnade då sin första butik i Täby Centrum.

Jag började praktisera där i september 1981 som ett led i gymnasie-utbildningen. 1982 fick jag fast anställning av dåvarande ägaren. Vi arbetade tillsammans fram till 1988 då Musikpunkten i City startades på Sveavägen i Stockholm. Jag blev då butikschef i Täby med eget ansvar över personal och budget.

Musikpunkten AB har alltid arbetat med högsta kund-service och kunskap inom musik. Ett nära samarbete med musikskolor och lärare var något jag ärvde och tog med mig när jag i augusti 1989 köpte Musikpunkten AB i Täby från dåvarande ägaren.

1991 genomgick Täby Centrum en större ombyggnation och det tillsammans med bankkrisen gjorde att det blev några tuffa år fram till 1994. Efter 1995 började allt ta fart igen och dom kommande åren lyckades Musikpunkten AB bl.a. att fördubbla omsättningen.

År 2005 var det dags att expandera och det slutade med att år 2006 öppnades en butik i centrala Norrtälje. Nu var Musikpunkten AB helt plötsligt en liten butikskedja med större möjlighet till saminköp och därmed kunna erbjuda kunder lägre priser.

Efter flera år av att driva fler butiker valde jag att år 2011 stänga butiken i Norrtälje. Den främsta anledningen var långa arbetsdagar och lång resväg mellan butikerna. Detta var också samma år som Täby Centrum påbörjade sin stora ombyggnad.

År 2013, efter flera år av byggarbetsplats och ytterligare några år innan Täby Centrum skulle stå klart, valde jag att stänga butiken. Hemsidan fanns kvar och den goda kontakten med kunder och musiklärare har möjliggjort att vi nu satsar på en större och mer omfattande hemsida med webbutik.

Välkommen till Musikpunkten Online!

Anders Lindqvist
VD

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att välja rätt musikprodukter för dina behov.